Hop til indhold

Ladybird

Members
  • Antal indlæg

    3
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Ladybird's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Community omdømme

  1. Tak for svar Det er netop tanken om alle de hjemløse katte, der allerede findes, der gør, jeg ikke bare har kastet mig ud i projektet. Økonomisk forventer jeg ikke at tjene på killingerne, og ville ikke have et problem med at lægge penge til - der skal jo både betales killingemad, ormekur, vaccination og dyrlæge tjeck af killingerne. I bund og grund ville jeg nok vælge den tilgang, ikke at gøre alvor af projektet, med mindre jeg på forhånd havde fundet aftagere til killingerne. - Vi ville selv potentielt have interesse og mulighed i at beholde en killing, herudover har vi 1 aftager på listen... Desværre er der jo sjældent kun to killinger i et kuld, hvorfor jeg hellere vil undersøge, om andre har gjort - eller gør - i den type avl - og eventuelt finde røde hunkatte killinger derigennem.
  2. Ladybird... Det er mig Kvinde, årgang 1981, bosat i Sydhavnen sammen med min bedre halvdel (Champen - årgang 1979). IT-uddannet og ansat i transport branchen. Jeg er opvokset på landet og har altid haft katte, hunde, heste, får, geder, fugle og andet godt. Indtil for et par år siden, havde jeg aldrig haft indekatte - og var på mange måder modstander af konceptet. Men som bekendt har man et standpunkt til man tager et nyt, og i mit tilfælde hed standpunktet Sofus... Sofus havde startet sit liv som afdelingskat på et plejehjem, og nået at skifte hjem 5 gange på sine første 1,5 år. Blandt andet fordi han i perioder ikke var renlig.. Sofus var en rød, kastreret, dansk huskat. Da jeg mødte ham en lørdag aften, stod han til aflivning den følgende mandag - med mindre jeg ville have ham. Det hele var et skole eksempel på, hvad der sker, når man anskaffer et dyr uden at kende dets behov, bor i en 2-værelses lejlighed, sjældent er hjemme, ikke kender symptomerne på struvitter og fodrer ad libitum. Ergo flyttede Sofus ind hos mig.. Kom til dyrlægen, fik skyllet blæren igennem og kom på diæt. Og vups! Så var katten sørme renlig!S - Men sådan en fætter har det jo bedst med et sidekick, og det endnu mere, når Ladybirden ofte arbejder sent. Dermed gik det til at Tigress (Tigs) flyttede ind... Tigs er flaske-killing, da moderen (hvid british shorthair) gik fra killingerne efter nogle dage. Formentlig var hun døv, og kunne ikke høre dem kalde. Istedet blev han opfostret af sin far (siameser), og har dermed alligevel fået den basale katte-lærdom med i bagagen. Hans temperament slægter klart siameseren på, og han er MEGET snaksagelig - helst ligger han oven på køleskabet, hvor han kan holde øje med, at går rigtig for sig, og ikke mindst føre lange samtaler med Champen omkring madlavningen. - Tigs er helt hvid med blå øjne og fuld hørelse. Desværre havde Sofus en medfødt hjertefejl og måtte aflives, da han var 3½. På trods af ihærdige aktiverings forsøg begyndte Tigs at kede sig bravt efter noget tid... Derfor fik vi en ny logerende i vinteren 2010 - Lola (Betten). Betten er en lille rød hunkat, købt for den nette sum af 50 kr i på dba.dk. - Annoncen lød på en rød hankilling (nogen havde vist set forkert ), passet med fodring, orme og loppekur. Virkeligheden var dog en noget anden... 3 måneder gammel, ormemave og fyldt med lopper.. men da både jeg og sælger var kørt et stykke vej for at mødes, kunne jeg ikke få mig selv til at vende om uden katten... Idag er hun vokset op til en smuk - lidt kort benet, 5 kg trunte - der styrer hjemmet og resten af familien med hård hånd Hilsen Ladybird, Champen, Tigs & Betten.
  3. En lille tanke... Min fynske barndomslære har altid sagt, at der kun findes 3-farvede hunkatte, samt at den hel-røde farve altid følger hankattene. - Siden har jeg ved et tilfælde fået en rød hunkat, og et par gange siden stødt på hel-røde hunkatte andre steder. Men altid ud af sjælandske katte-stammer. Et eller andet sted synes, jeg det kunne være interessant, at sætte en rød hankat på hende, for derigennem at se, om det er muligt at fremavle en stærkere rød gren... Nogen herinde der ved, om der er arbejdet i farveavl på danske huskatte tidligere? Ligeledes er jeg også interesseret i tanker omkring, hvorvidt der overhovedet vil en interesse for den type avl? - Det er min umiddelbare opfattelse, det nemmere at finde hjem til røde katte, men da vi bor i lejlighed og dermed ikke har plads til uanede ekstra katte, har jeg ikke lyst til at strande med et kuld killinger, bare fordi det var sjovt at sætte to røde misser sammen (der skal jo være en mening med galskaben). Nogen tanker??? Det er skønheden på billederne, der er tale om
×
×
  • Tilføj...